Az aljzatbeton specialista!

Estrich aljzatbetonra van szükség?

Aljzatbetonozás korrekt áron

Tudjon meg többet az estrich aljzatbetonról!

Az Estrich beton és a rendes beton közötti különbség megértése nehéz lehet azok számára, akik nincsenek otthon a beton iparban. Ez az írás azért született, hogy az Estrich betonról többet tudjon meg.

Mi az esztrich beton?

Az Estrich betont gyakran összekeverik a hagyományos betonnal. Az esztrich egy vékonyabb betonréteg, amit úgy is neveznek, hogy aljzatbeton, - mert erre jön rá sok esetben a padló burkolata - amelyet általában egy már előkészített felületre öntenek le, 20-80 mm vastagságban.

Az esztrich beton és a hagyományos beton különbségei

A két betontípus között alapanyag szempontjából aránylag nincsen nagy különbség és a keverési folyamatuk is szinte azonos, azért néhány fontos különbség adódik, ami megkülönbözteti a két betontípust egymástól.

Ezek a fő különbségek:

  • sóder méret
  • cement minőség
  • beton keverés folyamata

A hagyományos beton elkészítéséhez durvább keverékre van szükség, mint az Estrich aljzatbetonhoz használt keverés. A hagyományos betonnak durvább és nagyobb szemcseméretű sóderre van szüksége a tartósság és hosszú élettartam eléréséhez.

Ezért van az, hogy a beton az egyik legnépszerűbb mesterséges anyag az építőiparban.

Az esztrich aljzatbeton a normálbeton összetevőihöz képest majdnem fele szemcseméretet használja, így az aljzatbeton massza homogénebbé válik. Azért nem olyan erős, mint a normál beton, de nem is ez a funkciója. Az Estrich aljzatbetont általában a betonok tetejére öntik, hogy a hideg és melegburkolatoknak a felületet előkészítsék.

Estrich aljzatbetont használnak még a padló színezésére, olyan helyeken, ahol nagy a forgalom. Ilyen helyek az üzletek, éttermek, egyetemek stb. Ezeken a helyeken adalékanyagokkal erősítik meg az Estrich aljzatbetont. Az esztrich aljzatbeton általában belsőterekben használják, ilyen helyek például fűtési és hőszigetelő rendszerek aljzatbetonozása is. Nagyon jó alternatívák a normál beton helyet, mivel tartósak és elég simák, egyenesek ahhoz, hogy további burkolatot (szőnyeg, fa stb.) lehessen lefektetni rá.

Az esztrich aljzatbeton főbb típusai

Az esztrich beton többféle változatban készíthető és keverhető, hogy megfeleljen az igénybevételeknek. Általában véve négyféle esztrich beton létezik.

Normál Estrich

Vitathatatlanul ez az esztrich beton leggyakoribb felhasználása. Ezt a fajta Estrich betont padló fűtésekhez is használják, mert az Esztrich aljzatbeton vékonyága miatt jó a hőáteresztő képessége.

Úsztatott Esztrich beton

A normál Estrich betonhoz hasonlóan az úszó Estrich-et általában egy szigetelőrétegre kell önteni, amelynek nedvességállónak is kell lenni egyben, ugyanis az Estrich beton víztartalma kárt tehet a szigetelő rétegben. Ez a szigetelő réteg lehet hő és hangszigetelő is.

Ragasztott esztrich

Ez a fajta esztrich rendkívül erős tapadóhíd segítségével van a betonozandó felülethez kötve, így alkalmas a régi rossz állapotú betonok felújítására.

Könnyű betonok, polisztirol beton

A polisztirol beton alkalmazása elsősorban padlásfödémek lépésálló hőszigetelésére, esetleg födémfeltöltésre használják. Jól használható padlófűtéshez, medencék hőszigetelő aljzatához. A polisztirol betont használva javítja az épület hőszigetelő képességét, valamint nem éghető és nem fagyveszélyes ez a polisztirol betonfajta.

Kell e nekem az Estrich aljzatbeton?

Ha padlófűtésében gondolkodik és / vagy szilárd, göröngyöktől mentes, egyenes alapot akar a padlóhoz, akkor igen! Az Estrich beton elkészítési technológiája miatt, az aljzatkiegyenlítő réteg felesleges, hiszen az Estrich beton biztosítja az egyenes és tömör felületet. Tehát a válasz az IGEN érdemes használni, mert így egy réteget megspórol, ami így kedvezőbb az anyagiak szempontjából.

A szárítási és befejezési folyamat

Az Estrich aljzat száradásának ideje az alkalmazott Estrich betontípus vastagságától és az öntési helytől függ. Az Estrich aljzatot legalább két napig hagyni kell, mielőtt használatba venné. Bizonyos esetekben a száradási idő 16 órára rövidíthető, de csak adalékanyagok hozzáadásával.

Ha Estrich aljzatbetonnal ellátott területen erős a forgalom, esetleg nagy terhet kell tartania, akkor erősen ajánlott legalább egy hétig hagyja száradni.

Egy hónap elteltével az Estrich beton teljesen megköt, ekkor, már rendeltetésszerűen lehet használni.

A burkolat lerakása az Estrich aljzatbetonra

Minden beton, amiben van cement így az Estrich aljzatbeton is kicsit összemegy a kötési idő alatt, ezért soha ne kerüljön rá burkolat az esztrich betonra idő előtt, mert az új burkolat megrepedhet.

Az Esztrich beton használata végső burkolatként

Nem ritka, hogy az emberek az Estrich aljzatbetont választják végső padlóburkolatként. Ez jóval gyakoribb a kereskedelmi egységekben, egyetemeken, éttermekben stb.. helyeken. Az Estrich beton lehet akár dekoratív kivitelezésű, mert megfelelő felületkezeléssel kopásálló és színezhető is. 

Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma!

Ha szüksége van Estrich betonra vagy többet akar megtudni az Estrich-ről De-Zo Plusz Kft. rendelkezésére áll. Az Estrich betonnal kapcsolatos minden kérdésére csapatunk készséggel áll rendelkezésére. Kérje ajánlatunkat!